Arctorna tanfolyamok

Természetes módszer. Két mellékhatása lehet: egyrészt a szem javulhat, mivel a gyakorlatok alatt a szemünk is erősen igénybe van véve, a szemmozgató izmok visszaerősödhetnek és ezáltal javulhat a szemünk.

Másodsorban, mivel a skalpizmot is dolgoztatjuk, javul a vérellátottsága és megszűnhet a hajhullás, sőt dúsulhat a haj. Nem egy tanítványom jött úgy órára, hogy mutatta: "nézd babahajam nőtt ki":)

Ami talán a legfontosabb,hogy SOHA ne kezd el magadtól, vagy youtube-ról a tornát, mert összetörheted a pofid. Inkább ártasz magadnak, mint használsz.

A nem, vagy rosszul takart arcbőr, mi úgy mondjuk össze tud törni, vagyis inkább mélyíted a ráncaidat, sőt hosszabb idő után újakat is tornázhatsz az arcodra. Mitől más egy trénerrel megtanulni?

A tréner legelőször is felméri az arcodat és személyre szabottan megtanít olyan takarásokra, amelyekkel a gyakorlatok alatt megvédheted a bőrödet a gyűrődéstől, így alatta csak a kis izomrostocskák dolgoznak.

A torna alatt edzed a kis izomrostocskákat, melyek elkezdenek nőni, így a felette lévő bőr elkezd kifeszülni és rugalmasabbá válni.

Úgy képzeld el a bőrödet, mintha egy ruhát ráadnál egy vékony hölgyre, rajta lógna, aztán egy telt hölgyre, rajta pedig feszülne.

A tornával jól megmozgatjuk az izmocskákat, utána pedig ezek a pihenési időszakban nőnek, híznak így elkezdik kitölteni az arcon található barázdákat, azaz a ráncokat.

Ebből következik, hogy fontos a PIHENÉS!!

Tilos minden nap arctornázni.

Én azt szoktam javasolni, hogy aki tud heti két alkalommal tornázzon egy teljes tornát, a többi napon pihenjen az arc, vagy aki hiperaktívabb, az minden nap csak 10 percet szánjon rá, első nap pl. a homlokot tornáztassa meg, a többi rész pihen, aztán másnap menjen át a szemekre és már a homlok is pihen és így tovább.

Mindenki érzi ő melyik típus inkább és mennyi ideje van naponta.

Egy teljes arctorna 35-40 perc. Ennyit bír az arc. Ez persze lehet rövidebb is, a gyakorlatoktól függ.

Én tanítok kézi masszázst is, aki pl. nyaralni megy ne kelljen végigcsinálnia a teljes tornát, de mégis legyen megmozgatva az arca, ne maradjon ki hosszabb idő.

(H)arcra fel!

Látogass el webáruházamba, ahol természetközeli kozmetikumokat vásárolhatsz! Szeretettel várlak:) klikk ide


Ha van kérdésed

Print Friendly and PDF