Mit tehetsz a sötét foltok ellen a bőrödön?

2021.12.29

A májfolt olyan pigment felhalmozódás, mely kisebb-nagyobb barna foltokat okoz jellemzően az arcon, kézfejen és a törzsön. A napfényen kívül májfoltot különböző hormonzavarok, bizonyos hormonális változások is okozhatnak. Ismert például a várandós nők bőrén kialakult májfoltok (általában az arcon, áll vonalán), melyet a terhességgel együtt járó hormonális változások okoznak. Viszont a szülés után ezek a májfoltok rendszerint eltűnnek vagy legalább halványodnak. Érdemes tudni, hogy nem csak a terhesség, hanem a klimax miatt is megjelenhetnek ezek az elváltozások is, ám ekkor inkább a mellkason, kézfejen, alkaron tűnnek fel.

A foltok fakítására van  pár otthoni természetes módszer.

Citrom leve: Kenj fél órára citromlevet a foltos területre, majd mosd le hideg vízzel. Naponta kétszer kend be 2-3 hónapon keresztül. Ha nagyon érzékeny bőrű vagy, higíthatod is a citromlevet kis vízzel.

Joghurt: natúr joghurtot kenj a foltokra és hagyd rajta 20 percig. Ezután hideg vízzel öblítsd le. Keverheted citromlével is és egy kis zabliszttel. 2 hónapon át használd naponta. Hidratálókrémet használj utána.

Ricinusolaj:vattapamacs segítségével gyengéden masszírozz ricinusolajat a foltokra reggel és este pár percen át. Emellett E vitaminos olajat, kókusz olajat, olíva olajat és mandulaolajat is alkalmazhatsz.

web counter