Mi is az a Gua Sha kő?

2021.05.14

Az énidő csodálatos kelléke, hűsítő frissítő hatás, tökéletes napindító akkor is ha csak pár perc áll a rendelkezésre.A gua sha a hagyományos kínai orvoslás bevált technikái közé tartozik, és szakértő kezekben számtalan módon hathat az egészségre. Használata a meridián rendszer stimulálásán alapul.

A gua sha eszközzel végzett kellemes arcmasszázst azonban Te is elvégezheted. Az otthoni arcmasszázsnak szépítő és relaxáló hatása van, ráadásul fantasztikusan serkenti a vérkeringést és élénkebbé teszi az arcbőrt.

A Gua-Sha kövek az arcrollerekhez hasonló szépségápolási masszírozó eszközök, tehát használatuk az arcrollerek minden pozitív hatását kifejtik, ugyanakkor speciálisan kialakított alakjuk és méretük által jóval hatékonyabb eredményeket lehet elérni velük. Alapvető különbség a két eszköz között, hogy alkalmazásuk eltérően történik. A Gua-Sha kövekkel célzottabb kezelés szükséges, így némileg időigényesebb az eljárás és a masszázs kivitelezése is más elvek alapján történik.


A gua sha masszázs legfontosabb hatásai


  • Serkenti az arcbőr vérkeringését és visszaadja az egészséges megjelenést.
  • Eltünteti a ráncokat, a szem alatti karikákat és a pigmentfoltokat.
  • Mérsékli az arcizmok feszülését.


RÓZSAKVARC: 
Nyugtató hatású, azoknak ajánlott leginkább a használata, akik gyakran kerülnek stresszes helyzetbe. A szeretet köve, megszabadít mindenfajta szívfájdalomtól, csalódástól, ki nem mondott érzelmektől. Fizikailag méregteleníti a szervezetet, serkenti a keringést, erősíti a szívet, stabilizálja a vérnyomást és jótékonyan hat a vesék működésére.


Az eszköz minden részének egyedi célja a bőr fiatalítása:

• elősegíti a nyirokfolyadék és a benne lévő méreganyagok elvezetését
csökkenti a leégés és a pattanások hegesedése miatt kialakult elszíneződéseket
méregtelenít és nyugtatja a bőrszöveteket (mondj búcsút a szem alatti táskáknak és a sötét foltoknak végleg!)
eltávolítja az elzáródásokat, méreganyagokat és a felesleges folyadékot
nyugtatja az idegrendszert, ezáltal segít a stressz hatásainak minimalizálásában

A Gua-Sha kövek egyik legnagyobb előnye az a képesség, hogy a méreganyagokat és a szennyeződött nyirokfolyadékot kimozdítsa, ezzel utat nyitva a véráramlás számára, mely hatására az oxigén és a létfontosságú tápanyagok szállítása és felszívódása gyorsabb és hatékonyabb lesz. Gondolj úgy a Gua-Sha köves masszázsra, mint az arc jógájára, a mozgás révén a bőr táplálkozik és az izmok megerősödnek, tónusosabb és megemeltebb megjelenést eredményezve.

A Gua-Sha köves masszázs hatására a bőr alatt megnövekedett áramlásnak számos jótékony hatását ismerjük:

helyreállítja a szövet mobilitását és rugalmasságát
feszesíti az izmokat
javítja, lágyítja a bőr mélyedéseit
javítja a keringést és a kollagén termelést
egészséges ragyogást ad bőrödnek

A kínai bőrápolási hagyományokban már évszázadok óta aktívan megtalálhatóak az arcmasszírozó rollerek, vagy Gua-Sha kövek használata, mely napjainkra már a mindennapos kínai szépségápolási rutin meghatározó eleme lett. A rollerek egyre növekvő Európai és világszintű népszerűségének köszönhetően különböző klinikai vizsgálatokat is végeztek alkalmazásuk hatásosságáról.

Ezek alapján - laboratóriumok körülmények között - bebizonyosodott, hogy az arcmasszírozó rollerek napi használata valóban számos pozitív hatással jár, így bátran kimondhatjuk, hogy beépítésük napi rutinodba csak pozitív élményeket nyújthat számodra.

HASZNÁLATA:

A lényeg, hogy sosem az élével, hanem lapjával kell dolgozni, ami azt jelenti, hogy mindig nagyjából 15-45 fokos szöget zárjon be az arcoddal. Ezen kívül a gua sha masszázst mindenképp előzze meg 1-2 csepp olaj, vagy arckrém felvitele, hogy kellően csússzon és a nyúzással ne újabb ráncokat képezz a bőrödön.

  • A masszázs előtt mindenképp tisztítsd meg Gua Sha lapodat és arcodat egyaránt
  • Mivel a Gua Sha masszázs egy célzottabb és erőteljesebb módszer, ezért kezelés előtt vigyél fel pár csepp ápolóolajat a dekoltázsra, nyakra és arcra. Így megkímélheted a bőröd a kényelmetlen érzéstől
  • Az értintett felületet soha nem a Gua Sha élével, hanem lapjával kell kezelni, ami azt jelenti, hogy mindig nagyjából 15-45 fokos szöget kell bezárnia a kezelendő bőrfelülettel.
  • A Gua Sha lapot az arc, nyak és dekoltázs mellett használhatod akár a kar kezeléséhez is
  • A masszázst az ábrán (képeknél) látható módon, az eszköz megfelelő szögeinek betartásával kell végezni. A kezelést érdemes a nyaki résszel kezdeni, ahol a Jáde Rollerrel ellentétben lentről felfelé kell haladni, ugyanis a Gua Sha lappal így lifting hatást is tudunk egyúttal eredményezni.


GUA SHA KÖVET RENDELHETSZ WEBSHOPOMBAN IS: 

web counter