Masszázsköpölyök

2023.08.26

A köpölyözés nem újkeletű technika, évezredek óta a kínai gyógymódok részeként ismert. Eredetileg testen alkalmazták, az utóbbi időben azonban nagyon felkapott lett az arc köpölyözése is. A pici szilikonból készült köpölyök, ha helyesen alkalmazzák, üdébbé, feszesebbé varázsolják a bőrt, élesebbé teszik a kontúrokat és az anti-aging hatásuk is igen látványos. A többféle méret az arc különböző területeinek átdolgozását szolgálja, a legkisebbet például a szemkörnyék, a nagyobbakat az orcák területére használják.

Ragyogóbb, feszesebb bőr

Arcköpölyözés közben a vákuum hatására beindul a nyirokfolyadék, vér- és oxigén áramlás, a kapillárisok enyhén megtörnek, amit a szervezet sérülésként kezel. Ennek köszönhető a feszesítő, lifting hatás, hiszen felgyorsul a kollagéntermelés is. Sőt, a köpölyözéstől méregtelenítést, ragyogásfokozást is remélhetsz, ehhez érdemes rendszeresen, azonban hetente 2-3 alkalomnál nem többször végezni.

Hogy megelőzd a véletlenszerű véraláfutások kreálását, a legfontosabb, hogy sose köpölyözz száraz bőrön. Használj olajat vagy szérumot, hidratálókrémet, a lényeg, hogy csússzon az eszközöd. A másik trükk pedig, hogy folyamatosan mozgasd a köpölyt, ne állj meg egy-egy helyen, mert ha a bőrt huzamosabb ideig beszippantva tartod, máris kész a "monokli". Figyelj rá, hogy ne tartson túl sokáig sem egy ilyen rituálé, 3-5 perc tökéletesen elég. Nem kell túlzásokba esni.

A köpöly gyengéden felszívja a bőrt, ami támogatja a vérkeringést és a nyirokáramlást. Regenerálja a kollagént és hozzájárul az új kollagén rostok képződéséhez, így fiatalos megjelenést kölcsönöz a bőrnek, csökkenti a ráncokat és a duzzanatokat. A vákuummasszázst akkor is értékelni fogja, ha narancsbőrtől és megereszkedett bőrtől szenved, mivel növeli a bőr rugalmasságát és erősíti a kötőszöveteket.
A bőr köpölyözés után oxigéndús, puha, hidratált és rugalmas.
A legkisebb, 1,5 cm-es átmérőjű köpöly alkalmas a bőr érzékeny, kényelmes részeire, mint például a szem környékére, az orra, a szájra és a T-zónára.
A 2,5 cm átmérőjű köpöly az arc nagyobb területeire, például a homlokra, arcra, állkapocsra vagy nyakra alkalmas.
A nagyobb, 3,5 és 5 cm átmérőjű köpölyök használhatók a combok és a karok bőrének kezelésére.
Használat:
Az eljárás előtt nedvesítse be a bőrt masszázsolajjal, emulzióval, krémmel vagy géllel. Válassza ki a megfelelő méretű köpölyt, és nyomja meg a ballont. Helyezze a köpölyt a bőrre úgy, hogy mindenhol illeszkedjen. Ezután lassan elengedheti a ballont, hogy nyomást hozzon létre a köpölyben. Ne hagyja a köpölyüket egy helyen túl sokáig. A köpöly testről való eltávolításához nyomja össze a gumiballont, és húzza le a bőrről. Az eljárás után javasolt a köpölyözött terület átmasszírozása.
Tisztítás:
Tisztítás előtt vegye ki a ballont a köpölyből. Az üvegrészt normál mosó- és fertőtlenítőszerrel, gőzben vagy forró vízben tisztíthatja. A gumi részt langyos vízben szappannal öblítse le, a széleit pedig alkoholos tisztítókendővel dörzsölje át.
Figyelmeztetés:
Ne használjon köpölyöket terhesség alatt és egészségügyi szövődmények esetén konzultáljon orvosával a használatukról. Tartsa a köpölyöket gyermekektől elzárva.
Anyag:
Köpölyök: üveg
Ballonok: gumi

Ha szeretnél rendelni köpölyt, a képekre kattintva megteheted

web counter