Melyik részére hat az arcnak az arctorna?

2023.09.24

Az arctorna, vagy arcizomgyakorlatok, általában az arc különböző izmaira hatnak. Az arcban több különböző izom található, amelyek részt vesznek az arc kifejezéseiben és mozgásában. A legfontosabb arcizmok közé tartoznak:

  1. Orcaizmok: Ezek az izmok az arc alsó részén találhatók, és a száj mozgásában, például mosolyban vagy grimaszban játszanak szerepet. Az orcaizmok erősítése az arc alsó részének formálásában segíthet.

  2. Arcszájizom (az úgynevezett orbicularis oris izom): Ez az izom az ajkak körül található, és szerepet játszik az ajkak mozgásában és zárásában. Az arcizmok erősítése segíthet az ajkak és az arc vonalainak javításában.

  3. Homlokráncoló izom (frontalis izom): Ez az izom a homlokon található, és a homlok ráncolásáért és a szemöldök emeléséért felelős. Az arcizmokkal végzett gyakorlatok segíthetnek a homlok simábbá tételében.

  4. Szemizmok: A szem körüli izmok a szemöldökök és a szemhéjak mozgatásáért felelősek. Az arcizmok erősítése segíthet a szemöldökök emelésében és a szemhéjak feszességének fenntartásában.

  5. Pofaizom (az úgynevezett buccinator izom): Az arc középső részén található, és szerepet játszik az arcfelismerésben és az arc teltségének fenntartásában.

Az arcizomtorna célja az arcizmok erősítése, a bőr feszességének fenntartása és az arc fiatalosabb megjelenítése lehet. Az egyes gyakorlatok különböző izmokra koncentrálnak, így a hatásuk az adott izomcsoportokra korlátozódik. Fontos azonban megjegyezni, hogy az arcizmok kisebbek és vékonyabbak, mint például a test izmai, így az eredmények lassabban észlelhetők, és a rendszeres gyakorlatokra van szükség a kívánt hatás eléréséhez.

web counter