Az arc diagnosztikája

2017.01.17

Arcunk orvosi szempontból is sok mindent elárul. Vonásaink, ráncaink, bőrünk elszíneződéséből következtetni lehet bizonyos betegségekre, illetve betegséghajlamokra.

Az arcdiagnosztikai jelentősége abban van, hogy a gyakorlatban a panaszok csak később jelentkeznek, de a tünetek már jóval előtte leolvashatóak az arcunkról, hasonlóan a talpdiagnosztikához, ahol már hónapokkal, évekkel előre látszik, érezhető a majdan kialakuló probléma.

Tehát nagyon jó eszköz a megelőzésre, de ugyanígy a gyógyításban is fontos szerepet kaphat ez a módszer.

Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, anyagcseréje nem megfelelő. Schüssler tizenkét szöveti sót használt a betegségek gyógyítására, megelőzésére. Ezek a sók, ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be.

A hiánybetegség tükröződik az arcunkon, a bőr elszíneződése, ráncai, duzzanatai, foltjai nem csupán esztétikai jelentőséggel bírnak, fontos jeleket közvetítenek.

Csak néhány területet ragadok ki, hogy lásd, milyen betegségeket, problémákat lehet kiolvasni az arc elváltozásaiból:
Az ajkak a vastagbélzóna területének felelnek meg az arcon. Gyakran előfordul, hogy a leggondosabb ápolás, legdrágább ajakápoló termékek használata mellet is, repedezik, vérzik, fáj az ajak. A vastagbél zónájának problémájára utal!
A piros pozsgás arc idősebb pácienseknél a szívproblémák, és egy leendő szívroham kialakulását is előjelezheti.

A szemöldök fölötti rész bepirul, ez egyértelműen jelzi, hogy az idegrendszere túlterhelt.
Az orrunk kicsiben a gerincoszlopunk megfelelője. Ha valamilyen elváltozást tapasztalunk az orrunkon, meg van rá az esély, hogy azért a gerincoszlop a felelős.
A szemünk alatt jelentkező sötétebb, vagy barnás elszíneződés egy-egy ásványi anyag hiányára utal. Az arcunkon jelentkező tágabb ereknek, pigmentációs zavaroknak, tágabb pórusoknak is csupán esztétikai jelentőséget tulajdonítunk, holott ezek is mind egy-egy ásványi só hiányát jelzik.

  • Szem alatti rész: a vizeletkiválasztó rendszerrel áll kapcsolatban. A karikás szem tartós megléte a vese működési rendellenességére utal.
  • Járomcsont: a tüdő zónája.
  • Arcszín: a vérkeringés, és a szív állapotáról árulkodik
  • Ajkak szélei, vastagsága és a halánték elváltozásai:emésztőszervek egészségi állapotát mutatja meg. (Foltok, pattanások)
  • A felső ajak szélei a gyomor állapotát jelzi.
  • Vastag alsó ajak: a vastagbél a renyheségre és tágulatra hajlamos.
  • Keskeny ajkak: Utalhat savhiányra, és a hasnyálmirigy csökkent enzimtermelésére, melynek során emésztési problémák, teltségérzet és erőteljes bélgáz képződés léphet fel. De előre jelezheti a cukorbetegségre való hajlamot.
  • Függőleges ráncok a két szem között: Mélyebb jobb oldali ránc: máj és epehólyag működési zavarait is jelezheti.
  • Mélyebb bal oldali ránc: Utalhat gyomor-, lép-, ill. hasnyálmirigyzavarra.

web counter