Arctisztítási hibák

2019.03.23

Ha sokáig szeretnéd megőrizni arcod szépségét figyelj oda a következőkre:


1. Az arctisztítás nem egyenlő a smink lemosásával. Miután leszedted a sminkedet, meg is kell alaposan tisztítanod a bőrödet külön arctisztítóval vagy lemosóval .

2. Nem csak este kell arcot tisztítani, hanem reggel is, hiszen éjjel baktériumok gyűlhetnek az arcon , ezenkívül a friss érzés is kell a bőrnek a napkezdéshez.

3. Nagyon fontos, hogy a bőrünk típusának megfelelő, tiszta, természetközeli tisztítót használjunk.

4. Nem mindegy a víz hőmérséklete sem, a meleg víz szárítja a bőrt, ezért langyos vagy hideg vízzel érdemes arcot mosni

5. Helytelen: A bő víz mellőzése. Sokan csak megnedvesítik a kezüket, tesznek egy kevés arclemosót az ujjaik végére, és azzal dörzsölik át az arcukat. Tudnod kell, hogy minden arclemosó bő vízzel együtt működik tökéletesen. A víz az, ami megtisztítja a bőrt, a lemosó csak fokozza annak hatását.

6. Helytelen: A gyors és nem alapos öblítés. Az arctisztítók szerepe, hogy összekeveredjenek a bőrön lévő porszemcsékkel, baktériumokkal, zsírokkal, izzadságcseppekkel, és öblítéskor mindez együtt könnyen eltávolítható legyen. Ha nem öblíted le az arcodról alaposan a tisztítószert, akkor maradhatnak irritáló, gyulladást okozó szennyeződések a bőrön.
Helyes: 8-10-szer öblítsd le az arcodat, hogy szennyeződéstől mentes, jó alapot teremts az arckrémek használatához. Így a kosz helyett a regeneráló tápanyagokat juttatod el a bőröd belsejébe.

7. Helytelen: A túl sok tisztítás Több mint napi kétszeri, vagy alkalmanként 2 percnél hosszabb időn keresztül történő arcmosás: árt! A túl gyakori mosakodás kiszárítja az arcbőrt, ami hámlást, berepedezést és gyulladásos reakciót indíthat el, és stimulálja a szervezet saját zsírképzését, aminek az eredménye az elzáródott pórus, és pattanás.
Helyes: Ha napközben edzettél, akkor is csak vízzel öblítsd le az arcodat alaposan, és spórold meg az arclemosót estére.

web counter