Van-e hatása az arctornának a hormonrendszerünkre?

2022.10.12

A válasz egyértelmű: IGEN!


Az arcunk befeszülése, melyet észre sem veszünk és a stressz, ami a napjainkat uralja, megemeli a kortizol szintünket, ami a stresszhormon. Ez letapadt izmokat eredményez, mely torzíthatja az arcunkat, emiatt pedig ráncok jelennek meg rajta.

Ha fellazítjuk a tornával az izomzatot és tornázunk, csökkentjük a stresszt. A megemelkedett kortizolszint kihat a hormonrendszerünkre, főleg a pajzsmirigyünkre.

Figyeld csak meg amikor vezetsz és koncentrálsz, befeszül az arcod...főleg az alsó rész a száj körül és az arc oldalsó része. Ha "rajtakapod" Magad, hogy "befeszülsz", tudatosan engedd le lazán az arcodat. Egy idő után leszoksz majd erről a befeszítésről. Már ezzel is jót teszel az arcod állapotának. Figyeld csak meg. De ugyanezt figyelheted meg bármilyen nagy koncentrációt kívánó feladatnál is. Tanulj meg tudatosan lazítani! Csukd be a szemed egy pár másodpercre és lazítsd el arcod izmait. Érezni fogod micsoda különbség. Figyelj oda a vállaidra is, ne emeld meg, mert ez is kihat mindenre. A nyak izmaira, a váll izmaira, a hát izmaira stb. A befeszült izmok feletti bőr sokkal korábban ráncosodik. Az arctorna segíthet ebben a lazításban és a befeszült izmok lazításában, sőt a letapadt izmok is szépen visszaállhatnak eredeti állapotukba. Persze ez nagy munka és kitartást igényel és folyamatosságot. De hidd el, megéri. Itt nem csak az arc izmai, hanem az agyad is meg van dolgoztatva, a szemed (szemmozgató és szemtartó izmok), és stresszoldásra is kitűnő. A torna hatására elindul a nyirokkeringés, a vérkeringés felgyorsul, így könnyebben távoznak a méreganyagok. Ahogy a feszültségek oldódnak, ez kihat a hangulatodra és a hormonrendszeredre is. Heti egy vagy két alkalom elég, hogy lazuljanak az izmaid és elkezdjen simulni az arcod. Tömörebbé válni.

Rugalmasabb lesz a bőröd is, amin sokkal jobban mutat a smink is. Az idegrendszeredre is kihat, mint minden mozgás. Tehát hangulatjavító, hormon- és idegrendszeri hatású, ráadásul a bőröd állapotán is javít és az önbizalmad is nő.


Ha szeretnéd kipróbálni, jelentkezz be a Legyen saját arctrénered programra és próbáld ki!
(Kattints a képre a további információkhoz!)


 

web counter