A nyak ápolása, tornáztatása

2020.10.17


A nyaki bőrt ugyanúgy tornáztatni kell, mint az arcot. Amikor a nők a ránctalanítási technikákra gondolnak, sokszor megfeledkeznek a nyaki ráncok kezeléséről. A ráncok akkor jelennek meg, ha a kötőszövet és a bőr alatt található zsírréteg megsérül, vagy a bőr veszít nedvességtartalmából  és a nyaki izmok elvékonyodnak, de okozója lehet a helytelen életmód is.


Hatalmas előnyt jelenthet, ha megfelelő figyelmet fordítunk a nyakon található érzékeny, vékony bőr ápolására a mindennapokban. Tornáztatással és egy jó krémmel megelőzhetőek a ráncok vagy a már kialakultak szépen eltüntethetőek.
Rengeteg gyakorlat van a nyaki bőr karbantartására, és ehhez hozzátartozik a toka rész tornáztatása is. Ez fontos!
A nyak területe sajnos hamar öregszik, hiszen állandó mozgásban van, a bőr gyűrődik, emellett kevés a faggyúmirigy, ami újrazsírozná a bőrt, ami ráadásul vékonyabb, mint a test többi részén.
Bőrápolás közben arra is gondoljunk, hogy a fej- és testtartás szintén befolyásolja a nyak és a dekoltázs állapotát!
Aki lehorgasztott fejjel, összegörnyedve jár, már idő előtt megfigyelheti a gyűrődéseket ezeken a testrészeken. A hátat tehát egyenesen, a fejet felemelve tartsuk! A hosszabb ideig tartó egyenetlen terheléseket lazító gyakorlatokkal semlegesítsük! Hetente 2-4 alkalommal a nyak izmait és a mellizomzatot is tanácsos megtornáztatni.
Az sem mindegy, milyen magas párnán alszunk. A kispárna ne legyen vastagabb, mint a váll szélessége.

Helyezd el úgy a monitorodat, hogy ne kelljen lefelé nézned. Szintén jót tehet a helyesen elvégzett hasprés. Talán furcsán hangzik, de ilyenkor a nyak is dolgozik, így az apró izmok megerősödnek, és a bőr is tónusosabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy a toka is csökkenhet. De kifejezetten a nyak tornáztatására is vannak egyszerű, de hatásos gyakorlatok.

A nyak és toka bőrének tornáztatására összeállítottam egy hanganyagot:


Nyak- és tokaedzés

web counter