Ha le van csúszva az arcod mit tehetsz?

2021.07.24

A 30-as éveink végén szép lassan észrevesszük, hogy elkezd lefelé csúszni az arcunk, ami abban nyilvánul meg, hogy az áll vonala már nem szabályos, hanem  picit szögletessé válik.

A megereszkedett arckontúr hatásai

Az arcbőr megereszkedése óhatatlanul mélyíti az amúgy is jelenlevő barázdákat. Ilyen az orrajak-barázda, ami az orrszéltől az ajkak mellé halad, ilyenek  az ajkak és az állkapocs közötti vonalak. Ennek hatására mélyülnek a szem alatti táskák is, de a szemhéj éppúgy áldozata lehet a folyamatnak. A bőr megnyúlásának hatására alakul ki a kettős áll vagy a toka is. Ha ezek a jelenségek kialakulnak, jelentősen "öregíthetik" viselőjüket, ezért nagyon zavaróak.

Nagyobb fogyás után is megfigyelhető ez a folyamat, ezért érdemes a fogyókúrával párhuzamosan elkezdeni tornáztatni az arcodat.
A tornától rugalmasodik a bőr, jobban követi majd a fogyást, és az izmok pedig nőnek, így jobban kitöltik az arc kontúrját.
Ugyanúgy működnek ezek az izmok az arcban, mint a testben, vagyis ha "testépít" valaki, egyre jobban feszesebbé válik a bőre az izmosodás hatására. Ugyanígy az arcon is feszesebbé válik a bőr.
A tartóizmok megerősödnek , így az arc visszanyeri a kontúrját.


Ezeket az izmokat erősítjük meg a tornával ahhoz, hogy arcunk kontúrja ne váljon szögletessé.

Ha szeretnél az arctornáról többet olvasni kattints ide


Ha nincs lehetőséged arctornája járni, segíthet a problémádon az arcizomedző labda, vagy rágóka is.

     Ezekről bővebben itt olvashatsz:


web counter