ARCMASSZÁZS PDF I.

Arcmasszázs technikák I:


 Homlok gyakorlat

Két mutatóujjaddal a hajtőnél lefogod, és erősen lefelé nézel. Egymás után tízszer és tíz másodpercig mindig megtartod.
Ez a gyakorlat a homlok rugalmasítására jó és a vízszintes ráncokat húzza szét.


 Homlok gyakorlat

A szemöldök feletti részen a mutató- és középső ujjaddal a homlok közepétől a halánték irányába simítasz lassan, egymás után tízszer.
Egy simítás legalább három másodperc legyen.
Ez a gyakorlat a két szemöldök közti szigorú ráncot kezeli és rugalmasítja a bőrt.


Homlok gyakorlat

Két mutatóujjunkkal kis félköröket írunk középről (a két szemöldök közti területről) kiindulva egyre nagyobbakat és a külső szemzugnál fejezzük be, és ott nyomva tartjuk öt másodpercig. Szemgyakorlat

A szem alatt paskolgatunk kintről befelé a belső szemzug irányába, majd a szem fölött a mutatóujjunkkal a szemöldökön végigsimítunk bentről kifelé.
Ezután alul megint paskolgatással folytatjuk és így tovább. Ismételjük minimum tízszer.
 Szemhéj gyakorlat

A szemöldökünk alatt lefogjuk a mutató és középső ujjakkal és jó erősen lefelé nézünk és megtartjuk tíz másodpercig, majd lazítunk.
Ezt ismételjük meg tízszer.
Ez a gyakorlat a felső szemhéjat tartja karban, megelőzi annak megereszkedését. Szemgyakorlat

Az arccsontunk tetején lefogjuk a bőrt középső- és mutatóujjunkkal, lassan hunyorítunk, öt másodpercig megtartjuk és lazítunk.
Ezt ismételjük meg tízszer egymás után.
Ez a gyakorlat a szem körüli izomrostokat erősíti és rugalmasítja a bőrt a szem körül. Mindig nagyon lassan végezzük ezt a gyakorlatot!

  1.  Nyak gyakorlat
    Fejünket fordítsuk jobbra és onnan emeljük föl, nézzünk fel a plafonra, tartsuk meg így tíz másodpercig, engedjük vissza a jobb vállunk fölé és fordítsuk vissza középre. Utána ugyanezt csináljuk meg baloldalon is.
    Mindkét oldalra végezzük el ötször-ötször.


  2. Nyakfeszesítő gyakorlat
    Ülj egyenesen, vállaid húzd hátra és engedd lefelé. Told előre a mellkasod, domborítsd ki a melleid. Told fel a nyelved hátsó szájpadlás felöli végét és nyomd erősen a nyelvgyököt (nyelv alsó része) a torok felé. Kissé nyisd meg az ajkaid majd picit told előre az állad és billentsd fölfelé. Ekkor érezned kell egy alapfeszülést a nyakadban. Mindkét szájzugot told szét két oldalra a fülek irányába. A nyelved továbbra is szorosan a szájpadlásra tapasztva, miközben a tokát próbáld meg fölfelé húzni, és erősen feszíts rá a nyakadra.
    Tartsd így meg, számolj el magadban tízig, majd lazíts. 


LETÖLTHETŐ VÁLTOZAT:

web counter